The Philosophy of Whisky; Billy Abbot
De ware pionier van beschaving is niet de krant, niet religie, niet de spoorbaan, maar Whiskey!’ - Mark Twain.
Van illegaal gestookt tot wereldwijde export, whisky heeft een indrukwekkende en veelzijdige geschiedenis. Schrijvers als Robert Burns, James Joyce en Haruki Murakami hebben er allemaal over nagedacht, over elk aspect zijn sterke meningen, zelfs over hoe het woord zelf gespeld moet worden. Whisky, een hoofdbestanddeel van de klassieke cocktail, staat centraal in diverse culturen over de wereld, zowel in de gevestigde whiskytradities van Schotland en Ierland als in nieuwere praktijken, zoals de eerste Zweedse malt whiskydistilleerderij, Mackmyra, die in 1999 werd geopend.
Dit boek neemt je mee naar whiskybezienswaardigheden over de hele wereld, waaronder de record-brekende Karuizawa distilleerderij in Japan en Kavalan, de distilleerderij die de Taiwanese whisky op de kaart zette. Leer over de vier hoofdingrediënten – graan, hout, gist en tijd – en leer vervolgens hoe je whisky moet proeven als een pro, van glaswerk tot cocktails, en word onderdeel van de internationale whiskyfamilie.
Hardcover, 112 pagina’s
Taal: Engels