American Rye: A Guide to the Nation's Original Spirit; Clay Risen
Wat is er aan de hand met rye whiskey? Plotseling richten zowel ervaren als nieuwe whiskyliefhebbers zich tot rye whisky als hun voornaamste interessegebied. En net zo plotseling wordt de markt overspoeld met nieuwe aanbiedingen van deze ‘ouderwetse’ gedistilleerde drank. De groei van slechts een tiental merken vijftien jaar geleden naar meer dan 225 vandaag de dag is ongekend. Auteur en sterke drankenexpert Clay Risen biedt nu een routekaart voor het fenomeen rye. Een gedetailleerde inleiding bevat een geschiedenis van rogge, hoe het wordt gedistilleerd, gerijpt en zijn onderscheidende kwaliteiten krijgt. De hoofdstukken bevatten informatie over hoe je een rye whisky-collectie begint, hoe je een whisky-etiket leest en hoe je een whisky proeft. Uitgebreide verslagen over rye whisky’s zijn alfabetisch gerangschikt op distilleerderij en merk en elk van de meer dan 225 expressies bevat een kleurenfoto van de fles, informatie over alcoholpercentage, leeftijd, gemiddelde prijs, proefnotities (geur, smaak, afdronk) en wordt beoordeeld op een schaal van vier sterren. De auteur en een groep deskundige proevers hebben ze stuk voor stuk ‘blind geproefd’- een primeur voor een boek over sterke drank van deze omvang. Het resultaat is een baanbrekend innovatief en een waardevol bezit voor de whiskyliefhebber die zich een weg baant door de wereld van Amerikaanse rye whisky.
Engels, Hardcover, 256 pagina's