NIEUW !
Wood, Whiskey and Wine: A History of Barrels; Henry H. Work
Een uniek en verhelderend verslag van de belangrijke, maar zelden erkende, functie van houten vaten in de afgelopen twee millennia.
Vaten, we erkennen zelden hun belang, maar zonder hen zouden we enkele van 's werelds beste dranken missen, met name whisky's en wijnen en natuurlijk zijn ze al meer dan tweeduizend jaar gebruikt om een ongelooflijk divers scala aan voorraden over de hele wereld op te slaan, te transporteren en te laten rijpen.
In dit uitgebreide en brede boek vertelt Henry Work het intrigerende verhaal van de belangrijke en steeds evoluerende rol die houten vaten in de afgelopen twee millennia hebben gespeeld, waarbij hij onthult hoe de geschiedenis van het vat parallel loopt met die van technologie in het algemeen.
Verkennend hoe vaten zich aanpasten aan de eisen van de veranderende wereldeconomie, gaat Henry terug naar de aanvankelijke ontwikkeling van het vat en beschrijft hij hoe de Keltische stammen van Noord-Europa deze voor het eerst maakten in het eerste millennium v.Chr. Hij laat zien hoe vaten intrinsiek verbonden raakten met het gebruik van hout en schepen en uitgroeiden tot een vitaal en flexibel onderdeel van de scheepvaartindustrie, gebruikt om niet alleen wijn en bier te vervoeren, maar ook spijkers, explosieven en zelfs Tabasco-saus. Henry gaat verder dan het vervoer van goederen en bespreekt de vele toepassingen van deze cilindrische container en zijn verwanten. inclusief zijn kleinere neef, het fust en onderzoekt het proces van het rijpen van verschillende soorten alcohol. Hij kijkt ook naar hoe vaten hebben overleefd ondanks de dreiging van moderne kunststoffen, karton en metalen.
Wood, Whiskey and Wine biedt een nieuwe manier van denken over een van de meest duurzame en succesvolle producten in de geschiedenis en zal een must-read zijn voor iedereen, van technologieliefhebbers tot drankliefhebbers, die beter willen begrijpen waar die ongrijpbare diepte van smaak vandaan komt.
Engels, paperback, 240 pagina's