NIEUW !

Artikel 2 van 77

English Whisky, The Journey from Grain to Glass; Ted Bruning, Rupert Wheeler

€ 25,95 (inclusief btw)

Waar Schotland ooit de wereld van whisky domineerde, is dat nu niet langer het geval. Engeland is slechts een van de vele landen die nu Schotlands historische voorsprong uitdagen.

Tot voor kort bleef Engeland vrij stil als het om whiskyproductie ging. Gin werd hier al enkele eeuwen op grote schaal geproduceerd, vooral na de troonsbestijging van Willem van Oranje en Mary in 1688, maar whisky werd nauwelijks gemaakt. Aan het begin van het nieuwe millennium veranderde echter alles.

Steeds meer distilleerderijen in Engeland, zowel grote commerciële als micro-distilleerderijen, verkennen nieuwe en spannende smaken. Ze experimenteren met verschillende graansoorten, vormen van distilleerketels en smaakprofielen. Veel van deze distilleerderijen zijn inmiddels uitgegroeid tot serieuze wereldspelers, heel anders dan de kleine ambachtelijke distilleerderijen van twintig jaar geleden.

Dit nieuwe boek vertelt het spannende verhaal van Engelse whisky nu het zich ontwikkelt tot een serieuze speler op het wereldtoneel. Het behandelt onderwerpen zoals hoe de industrie slechts twintig jaar geleden op gang kwam door de English Whisky Company, hoe rogge het opneemt tegen gerst als voorkeursgraan, het belang van duurzaamheid, het gebruik van turf en eikenhout, en de enorme toename in luxe toerisme. Het boek belicht bijna 40 distilleerderijen, met beschrijvingen en proefnotities van belangrijke whisky’s die tot nu toe zijn uitgebracht.

Engels, Hardcover, 192 pagina's

Overzicht
© 2011 - 2024 Whiskyboeken | sitemap | rss