Rachel McCormack : Chasing the Dram
Whisky is al meer dan vijfhonderd jaar Schotlands nationale drank en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het is een diepgeworteld en belangrijk onderdeel van het Schotse leven en de cultuur. Maar in tegenstelling tot andere landen en hun nationale dranken, wordt whisky nauwelijks in de keuken gebruikt. Rachel McCormack is vastbesloten om daar met dit boek verandering in te brengen. Whisky beperken tot alleen een drankje, zo stelt zij, is vergelijkbaar met de traditionele presbyteriaanse houding ten opzichte van seks: het moet alleen in het donker en in de missionarishouding. Rachel gelooft dat er een hele Kamasutra van whiskygebruik bestaat, en die heeft ze in dit boek verzameld.
Met een boeiende mix van anekdotes, geschiedenis, informatie over distilleerderijen en recepten, spreekt dit boek zowel de culinaire whiskyliefhebber aan als de beginnende whiskyfan die op zoek is naar inspiratie voor eten en koken. Rachel reist kriskras door Schotland en ontdekt een schat aan unieke en interessante mensen en feiten over deze bijzondere drank. Ze interviewt de sleutelfiguren die whisky creëren en bezoekt zowel de wereldberoemde distilleerderijen als de meer ambachtelijke, lokale producenten.
356 pagina's, softcover, Engels